Advisory Board Company

Share

Headquarters Expansion

“I feel like I have to work harder to deserve this place!”

—Anonymous DC-Employee Whiteboard Comment

Description

An integral part of SmithGroupJJR’s workplace design process involves understanding workflow patterns to uncover optimal solutions to often-complex challenges of space, interaction and productivity. Such was the case with the headquarters for the Advisory Board Company’s Washington DC office. Their existing five floors contained 100% perimeter offices with high-partition workstations in the interior, which limited access to natural daylight. Additionally, there was little space allotted for informal interaction and team gathering.

While growth prompted the need for additional space, company rebranding and evolving work flow necessitated a totally new work environment on the fourth floor. The resulting workspace responds to ABC’s work style, epitomizes modern technology, and promotes collaboration and community. Several open “neighborhoods” occupy shared open areas, so a sound-masking system cuts ambient noise while enclosed meeting rooms support private interaction.


A large centralized lounge and pantry draws together staff from various pods to interact and collaborate. Every inch of the new space has become an oversized “idea board” with walls and vertical areas finished in writable, dry-erase surfacing. Since the initial expansion, SmithGroupJJR is leading phased renovations to refresh the rest of the headquarters.

Related Content

Coolest DC Office Spaces
Washington Business Journal's coolest office space gallery

Driven by Mobility
Learn more about how mobility and technology trends are shaping the work environment.